Het reinigen van je dakgoot is iets dat veel mensen over het hoofd zien. Dit komt wellicht doordat mensen er niet aan denken, of simpelweg niet weten dat dit daadwerkelijk regelmatig moet gebeuren. Het reinigen van je dakgoot kan er namelijk voor zorgen dat deze niet verstopt raakt en er geen vuil, takken of bladeren op je dak blijven liggen. In deze tekst lees je meer over het reinigen van je dakgoot en geven we je wat handige tips mee.

 

Wat is een dakgootreiniging?

Een dakgootreiniging is dus zeker erg belangrijk en moet je eigenlijk regelmatig laten doen. Maar wat is een dakgootreiniging precies en hoe vaak moet je dit doen? Het is eigenlijk erg simpel. Bij een dakgootreiniging worden in principe alle dingen die op het dak liggen en daar niet horen eraf gehaald. Hierbij kun je denken aan bladeren, takken, vuil of andere dingen. Wanneer dit blijft liggen gaat dit namelijk ophopen wat weer kan resulteren in een lekkage. Ook wordt er bij een dakgootreiniging de dakgoot gecontroleerd om zo te kijken of alles nog veilig is. Het is in de meeste gevallen aan te raden om deze reiniging minstens één keer per jaar te laten doen.

 

Hoe doe je zo’n dakgootreiniging?

Een dakgootreiniging kun je in de meeste gevallen beter door een professional laten doen. Zij weten namelijk precies hoe het moet, waarop ze moeten letten en hoe ze veilig te werk kunnen gaan. Het schoonmaken van je dakgoot moet overigens ook erg secuur gebeuren zodat er geen schade ontstaat op het dak. Je dakgoot reinigen met Univé is daarom erg populair en zeker een aanrader. Hierbij kun je doormiddel van een maandelijkse betaling minstens één keer per jaar je dakgoot laten reinigen. Het ideale hiervan is dat je er geen omkijk meer naar hebt en je wel elk jaar een fris en schoon dakgoot hebt.

 

Toch zelf je dakgoot reinigen?

Wanneer je toch liever zelf je dakgoot wilt reinigen is het belangrijk om dit secuur en veilig te doen. Zo dien je te beschikken over de juiste uitrusting. Deze bestaat in de meeste gevallen uit een goede ladder, handschoenen om je handen te beschermen tegen scherpe randen en vuil en een schep en emmer zodat je het vuil van het dak kunt halen. Begin vervolgens altijd als eerst met het verwijderen van de grote elementen op het dak. Denk hierbij aan grote takken en bladeren. Wanneer de dakgoot erg vol zit kan het helpen om een tuinslang te gebruiken. Hierdoor kun je eenvoudig het vuil van het dak spoelen.