Rotterdam, een stad die bekend staat om zijn moderne architectuur en indrukwekkende skyline. Maar achter deze moderne gebouwen schuilt een rijke geschiedenis van bouwmaterialen en constructiebedrijven. Eén van deze bedrijven is Van Wijngaarden, een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar actief is in de bouwsector van Rotterdam.

De geschiedenis van Van Wijngaarden

In 1916 werd Van Wijngaarden opgericht door de gebroeders Van Wijngaarden. Het bedrijf begon als een kleine timmerwerkplaats en groeide al snel uit tot een grote speler in de Rotterdamse bouwwereld. In de jaren '50 en '60 was Van Wijngaarden betrokken bij de bouw van vele iconische gebouwen in Rotterdam, waaronder de Euromast en de Maastunnel.

Vanaf de jaren '70 specialiseerde Van Wijngaarden zich steeds meer in de handel van bouwmaterialen. Het bedrijf opende een eigen bouwmarkt en groeide uit tot een belangrijke leverancier van bouwmaterialen in Rotterdam en omstreken. Vandaag de dag is Van Wijngaarden nog steeds een familiebedrijf en wordt het geleid door de derde generatie Van Wijngaarden.

Bouwmaterialen Rotterdam

Als leverancier van bouwmaterialen in Rotterdam heeft Van Wijngaarden een breed assortiment aan producten. Van hout en beton tot gereedschap en isolatiemateriaal, bij Van Wijngaarden vind je alles wat je nodig hebt voor jouw bouwproject. Het bedrijf staat bekend om zijn kwalitatieve producten en uitstekende service. Daarnaast is Van Wijngaarden ook gespecialiseerd in maatwerk, waardoor ze aan de specifieke wensen van klanten kunnen voldoen.

Naast de verkoop van bouwmaterialen, biedt Van Wijngaarden ook diensten aan zoals transport en opslag. Hierdoor kunnen klanten hun materialen gemakkelijk laten bezorgen en opslaan bij Van Wijngaarden. Dit maakt het bedrijf een totaalleverancier voor bouwprojecten in Rotterdam en omgeving.

Een duurzame toekomst

Van Wijngaarden is niet alleen een belangrijke speler in de Rotterdamse bouwwereld, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf heeft een eigen duurzaamheidsbeleid en biedt verschillende duurzame producten aan, zoals gerecyclede bouwmaterialen en energiezuinige isolatie. Daarnaast werkt Van Wijngaarden ook aan het verminderen van de CO2-uitstoot van hun transport en opslag.

Met meer dan 100 jaar ervaring en een sterke focus op duurzaamheid, is Van Wijngaarden een belangrijke speler in de bouwsector van Rotterdam. Het bedrijf blijft zich ontwikkelen en innoveren om aan de steeds veranderende behoeften van klanten te voldoen. Zo blijft Van Wijngaarden een essentiële partner voor bouwprojecten in Rotterdam en een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de stad.