De bouw- en landbouwsector zijn belangrijke sectoren in onze economie. Het gebruik van machines is een onmisbaar onderdeel binnen deze sectoren. Wielladers en knikdumpers zijn veelgebruikte grondverzetmachines voor zware bouw- en landbouwtoepassingen. Het zijn populaire machines die volop worden ingezet in een breed scala aan toepassingsgebieden zoals de bouw en infra, landbouw en tuinbouw. Wielladers zijn de perfecte allrounder. Door het gebruik van verschillende uitrustingsstukken is deze machine breed inzetbaar. Knikdumpers staan bekend om de prestaties en flexibiliteit. In dit artikel vertellen we je alles over wielladers en knikdumpers.
 

Wat zijn wielladers?

 

Wielladers zijn de perfecte keuze voor zware bouw- en landbouwtoepassingen. We noemen deze machine ook wel een shovel of laadschop. Doordat je deze machine kunt voorzien van verschillende voorzetstukken, is de wiellader breed inzetbaar: van (wegen)bouwprojecten tot industriële toepassingen. Zo kun je wielladers voorzien van bijvoorbeeld een puinbak,  een dichte bak, een veegbezem of bijvoorbeeld palletvorken. Je kunt hem inzetten om te scheppen, graven, dumpen en dragen. De perfecte allrounder dus! 

Een shovel is een zware machine, maar heel erg wendbaar. Dit komt door de speciale knikbesturing. Dit betekent dat de machine in het midden een constructie met scharnieren heeft waardoor deze kan knikken (draaien). Wielladers kunnen hierdoor zeer korte bochten nemen. Shovels verbeteren dan ook de efficiëntie en de productiviteit tijdens de werkzaamheden. Bovendien zijn deze machines in toenemende mate in een duurzame, elektrische uitvoering verkrijgbaar.
 

Wat zijn knikdumpers?

 

Ook knikdumpers zijn krachtige en efficiënte machines voor zware bouw- en landbouwtoepassingen. Deze machine is onmisbaar in deze sectoren. Hij draagt met gemak zware ladingen over ruwe en ongelijke bouwterreinen. Het is een knikgestuurde machine. Hierdoor kunnen ze makkelijk draaien en manoeuvreren over alle soorten bouwterreinen. 

De knikdumper staat bekend om zijn snelheid en efficiency. Snel laden en lossen is geen enkel probleem. Knikdumpers dragen dan ook bij aan een efficiëntere en productievere bouwplaats. Je verzet meer werk in minder tijd en met minder kosten. Knikdumpers zijn niet alleen efficiënt. Het zijn ook veilige en betrouwbare machines. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving voor werknemers op de bouwplaats. Knikdumpers zijn een waardevolle investering voor je bedrijf op de lange termijn.
 

Wielladers of knikdumpers aanschaffen?

 

Wielladers en knikdumpers zijn onmisbare machines in de bouw- en landbouwsector. Ze maken het werk makkelijker en efficiënter. Er is een groot aanbod nieuwe en gebruikte wielladers en knikdumpers beschikbaar. Bij een specialist in grondverzetmachines ben je verzekerd van de beste service en ondersteuning van je machine. Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden of maatwerk oplossingen.